Een goede ICT voorziening voor de BUCH en onze inwoners!

Wij hebben “ja” gezegd tegen de ambtelijke fusie in BUCH verband (Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo).

Per 1 januari 2017 is er één nieuwe ambtelijke organisatie voor de vier gemeenten. En als je “A” zegt moet je ook “B” zeggen en zorgen dat deze nieuwe organisatie goed kan functioneren. Tegenwoordig gaat veel “digitaal”, dus moet je zorgen dat dit goed geregeld is en goed op elkaar is afgestemd tussen de vier gemeenten. Daarvoor is naar de mening van Castricum Lokaal een nieuw en overkoepelend ICT systeem nodig.

Nu blijkt dat fors duurder te zijn dan gedacht. We moeten extra geld daarvoor aanspreken. Maar naar verwachting gaan we dat over een paar jaar terugverdienen. Natuurlijk is het veel geld, maar Castricum Lokaal is van mening dat er bij de inrichting van een nieuw “huis” altijd extra kosten zijn en dat het vaak wat duurder is als je iets moois en goeds wilt.

Wat merken onze inwoners ervan is een vraag van de fracties die tegen zijn? Dat is lastig te beantwoorden. Naar de mening van Castricum Lokaal merken onze inwoners er weinig van. Dat wil zeggen: als alles goed en naar wens verloopt, is het zo vanzelfsprekend dat je het nauwelijks beseft. Maar als de ICT niet goed functioneert ondervind je daar last van.

Nu goedkoop willen zijn kan in de toekomst duurkoop blijken te zijn met een dienstverlening die onze inwoners niet ten goede komt. En dat wil Castricum Lokaal niet

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *