De Start

Foto Divera websiteOp 3 september 2015 heb ik in de raad een verklaring afgelegd en mijn eerste raadswerk verricht als raadslid namens Castricum Lokaal. Daarmee is Castricum Lokaal van start gegaan!

Bij het onderwerp over Duurzaamheid kon ik meteen aangeven dat Castricum Lokaal van harte acties en initiatieven ondersteunt die leiden tot de beperking van de CO2 uitstoot en die Castricum in de richting van een energieneutrale gemeente leiden.

In de jeugdzorg gaan grote bedragen geld om. Het is belangrijk dat de gemeente de zorg biedt die noodzakelijk is.

Denkbaar is dat (gezinnen met) jeugdigen een zo groot beroep op de gemeente (moeten)doen dat het veel meer kost dan de gemeente als budget heeft. Om die kosten te kunnen dragen heeft Castricum met de BUCH gemeenten, Bergen, Heiloo en Uitgeest, een risicovereveningsregeling gesloten. Castricum Lokaal ondersteunt dat, maar wel met de uitdrukkelijke voorwaarde dat er aan het eind van elk jaar een onderlinge toets moet plaatsvinden.

Het kan niet zo zijn dat we automatisch geld bijlappen, zonder beoordeeld te hebben of elke BUCH  gemeente voldoende zijn best heeft gedaan om de kosten binnen het budget te houden.

Divera Borsboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *